Jeugd trainingen 2020-2021

Op deze pagina is er meer info te vinden over onze jeugdgroepen. Onderaan kan je het overzicht van onze groepen vinden met de belangrijkste informatie samengevat.

Je schrijft je klimmer/klimster in de juiste leeftijdsgroep in. Aan het begin van het jaar wordt er sowieso aandacht geschonken aan het zekeren en de veiligheid van de klimmers. Beginners kunnen dus gerust mee instappen in hun leeftijdsgroep! Check zeker ook "nieuw in 2020-2021" voor meer info over de differentiatie in onze groepen.

Nieuw in 2020-2021

Groepen op zondag

Omdat we een beetje willen uitbreiden en meerdere klimmers de kans willen geven om tot in de klimzaal te geraken, zijn er nu ook lessen op zondag!
We hebben een extra groep gemaakt voor de klimmertjes van het 2e en 3e leerjaar, de Gekko's. Daarnaast verplaatsten we de groep van het 4e-6e leerjaar, de Koala's, van woensdag naar zondagvoormiddag. De nieuwe uren zijn te vinden onderin het schema.

Een belangrijke opmerking voor deze nieuwe groepen: het is NIET mogelijk om op zondag mee naar boven te gaan naar het restaurant/de klimzaal. De klimmers worden beneden opgewacht aan de schuifdeur door de trainers en ook weer naar beneden gebracht. De Stordeur is dan niet open en kan ook niet open gehouden door de club.
(Voorlopig houdt de club de bar nog wel open op zaterdag voor de openingsuren. Mogelijks moeten we dat ook aanpassen wegens de Corona maatregelen. We hopen op jullie begrip.)

Elke groep van beginner tot gevorderde

Omdat we vaak merken dat er een grote verscheidenheid van klimmers in onze groepen zitten, hebben we dit jaar een nieuw trainers-systeem in gang gezet. Je kan dus in elke groep terecht als beginner of gevorderde, om een beetje te spelen, maar ook om serieus wat te klimmen en bij te leren.
Aan de start van elke les wordt er kort opgewarmd, en dan de groep verdeeld.
=> Wil je klimmer/klimster graag "gewoon" een beetje klimmen? Dan kan dat!
=> Wil je klimmer/klimster liever echt iets bijleren? Dan kan dat ook!
Tijdens de les kan er eventueel gewisseld worden van groep op vraag van de klimmer/klimster, of op besluit van de trainer als er bijvoorbeeld niet voldoende geluisterd wordt. De keuze voor de focus van de les, kan zeker verschillen van week tot week.

Let wel, onze jeugdgroepen zijn nog altijd gericht op de wekelijkse klimmer die van klimmen zijn, misschien wel levenslange, hobby wil maken.
Heb je echt zin in nog meer en ben je boven de 14 jaar? Check dan zeker de Gorilla's groep een keertje!
De groep van de Gorilla's gaat over meerdere leeftijdscategorieën heen, en is bedoeld voor klimmers met extra veel motivatie. Er wordt veel aandacht besteed aan het bijleren van bijvoorbeeld techniek en kracht, maar ook mentale vaardigheden of misschien wel voorklimmen. Het is belangrijk dat je in deze groep al wel wat ervaring hebt, en eventueel ook zelf een extra keertje gaat klimmen in de week om nog meer vooruitgang te boeken.

Kick-off familiemoment

Dit jaar organiseren we een kick-off moment voor al onze jeugdleden. Afhankelijk van de geldende maatregelen kan dit een leuke grotere bijeenkomst worden, of een opeenvolging van kleinere momentjes op eenzelfde dag.
Hou zeker onze communicatie in de gaten, want het zou wel eens de ideale moment kunnen zijn om als ouder te leren beveiligen, persoonlijk wat vragen te stellen of je contactgegevens te checken zodat we de juiste mensen opbellen in geval van nood :)

Praktische info

Inschrijvingen & proefles

Enkele algemene weetjes:

  • 13 training per semester. Dit betekent 26 trainingen per jaar
  • GEEN training in januari en juni
  • Lidgeld wordt enkel terugbetaald indien 3 of meer opeenvolgende training niet gevolgd kunnen worden op voorschrift van uw arts. In dat geval wordt dit pro rata berekend
  • Proeflessen zijn enkel mogelijk in groepen die nog niet volzet zijn
  • Lidmaatschap bij KBF is verplicht. Wat ons betreft via klimclub Hungaria natuurlijk :-). Meer informatie op de website van de federatie. Dit lidmaatschap moet in orde zijn voor de start van de lessen. Belangrijk: Als je voor het eerst lid wordt kan je reeds vanaf 1 september inschrijven voor het volgende jaar. Je krijgt dan dus enkele maanden gratis lidmaatschap.
  • Je hebt in principe enkel goed aansluitende (sport)schoenen nodig om deel te kunnen nemen aan onze klimlessen. Klimschoenen meebrengen mag natuurlijk, maar is zeker in het begin niet noodzakelijk.
    Een gordel en zekeringsapparaat worden voorzien door de club.

De exacte trainingsuren staan in onze kalender.
Net zoals vorig jaar, schrijven we dit jaar meteen voor het volledige lesjaar.

Locatie

Eén adres: Klimzaal De Stordeur,
Aarschotsesteenweg 112
3012 Wilsele
Op de website van de klimzaal Stordeur (www.destordeur.be) vindt u alle informatie over de zaal.

Betalingsgegevens

Bij inschrijving zal u een mailtje ontvangen (Controleer zo nodig uw spam folder!! Indien u geen mail ontvangt neem dan contact op met de club). Hierin zullen alle betalingsgegevens vermeld worden. Als alles goed verloopt ontvangt u géén extra bevestiging dat uw betaling werd ontvangen. Als wij merken dat er iets fout loopt, hetzij met de betaling, hetzij andere problemen, dan nemen wij contact op met u.

Overzicht Tarieven per jaar

Groep Inschrijven
Gekko's ZA - Zaterdag 9u30-11u
2e en 3e leerjaar
€260 Inschrijven (VOLZET)
Gekko's ZO - Zondag 9u30-11u (Nieuw!)
2e en 3e leerjaar
€260 Inschrijven (VOLZET)
Koala's ZA - Zaterdag 11u-13u
4e, 5e en 6e leerjaar
€320 Inschrijven (VOLZET)
Koala's ZO - Zondag 11u-13u (Nieuw!)
4e, 5e en 6e leerjaar
€320 Inschrijven (VOLZET)
Gibbons ZA - Zaterdag 13u-15u
1e, 2e en 3e middelbaar
€320 Inschrijven
Gibbons WOE - Woensdag 18u30-20u30 (!)
1e, 2e en 3e middelbaar
€320 Inschrijven (VOLZET)
Chimps VRIJ - Vrijdag 18u-20u
4e, 5e en 6e middelbaar
€320 Inschrijven (VOLZET)
Gorilla's - Zondag 10u-13u
leeftijd 14 tot 20 jaar
240€
(excl. toegang zaal)
Inschrijven

Ben je helemaal tot hier geraakt, en zit je met vragen rond de haalbaarheid van het financiële luikje. Dan mag je altijd mailen naar Silke@klimclubhungaria.be.