Naar de rotsen met NMBS

  • Posted on: 8 July 2020
  • By: SilkeG

Jij daar! Goesting om deze zomer naar de rotsen te gaan? Wat moeite met vervoer vinden, of misschien nog geen rijbewijs? En ben je nog jong, namelijk -26 jaar?
Dan is er een optie op de website van de NMBS.

Jongeren -26 j kopen tijdens de vakanties voor €15/week of €25/maand een holiday abonnement van de NMBS. Je kan dan ongelimiteerd reizen die week of maand, en hoeft niet steeds een ticketje te kopen.

Uit een goede bron hebben we ons laten vertellen dat er 5 massieven zijn die een station hebben dat binnen 1u30 en slechts met 1 keer overstappen bereikbaar is vanuit Leuven.
Het gaat over Pepinster, Sy-Vignoble, Sy-Vieuxville, Comblain-la-Tour en Bohon.

Heb je wat meer geduld, of ga je voor meerdere dagen naar de Ardennen? Dan kan je ook de trein (+bus) gebruiken om aan (bijna) alle andere gebieden in België te geraken. Bijvoorbeeld Beez en Marche-Les-Dames liggen vlak aan een station. Vanuit Namen of Dinant geraak je ook wel erg dichtbij wat rotsen. Zo is Anseremme (station vlak aan Freyr) bereikbaar op minder dan 2u30 vanuit Leuven.

Even nog een sidenote: het is als individuele klimmer niet meer nodig om op voorhand te reserveren aan de rotsen. De meeste klimgebieden zijn ook weer toegankelijk voor het "grote" publiek. Let er wel steeds op dat je de juiste richtlijnen van de overheid en KBF blijft respecteren om mee bij te dragen aan het stoppen van het Corona-virus.

Klim ze!