KVB 1

KVB1

Het KVB1 is het klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope dat aantoont dat men over alle competenties beschikt om veilig indoor te kunnen toprope klimmen en zekeren. De eerste stap voor de sportklimmer en voor velen het begin van een klim- en/of bergsport-carrière… De lessenreeks wordt afgesloten met een evaluatiemoment en bij goed resultaat ontvang je het klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope. De cursusinhoud is vooral gericht op een verantwoorde manier beoefenen van het indoor sportklimmen en leer je veilig de basisprincipes van deze sport. In de les komen verschillende thema’s aan bod waaronder: warming up en cooling down, angstreductie en risicobewustzijn, materiaalkennis, blessurepreventie, zekeren (reverso en grigri), basis klimtechniek, achtknoop leggen en partnercheck..
Tijdens deze cursus wordt de basis gelegd voor het op een verantwoorde manier beoefenen van de klimsport, waaronder het zelfstandig zekeren en veilig klimmen. Het doel van de cursus is dat je veilig toprope kunt klimmen op een artificiële klimwand die reeds voorzien is van toprope touwen en een klimmer in een dergelijke situatie kunnen zekeren. Maw: je zal leren hoe je je correct moet inbinden, hoe je jezelf en klimpartner nakijkt, hoe je een andere klimmer toprope zekert. Daarnaast krijg je de basis over specifiek materiaal en gebruik.

Maar dat is niet alles. Je leert ook het belang van een goede opwarming en cooling down. Daarnaast krijg je theorie over klimmateriaal, zodat je met kennis van zaken je eigen materiaal kan aankopen indien gewenst.
Er is geen voorkennis vereist.

Na de twee lessen zal er een evaluatie moment zijn (examen) waarna je je klimvaardigheidsbewijs kan behalen. Het deelnemen aan het evaluatiemoment (examen) is niet verplicht, maar is wel aangeraden. We kiezen momenteel bewust voor deze formule (les+examen). Wel informeren we jullie met plezier dat we kijken in de toekomst om het examen ook apart te organiseren. Maar helaas kan dit nu nog niet. Gelieve ook niet in te schrijven als je enkel het examen wil meedoen. De plaatsen zijn beperkt per cursus. Veel dank voor jullie begrip.

Praktische afspraken:
Je betaalt voor de cursus (waarin inkom zaal al verrekend zit) maar telt daar wel (indien nodig) je huurmateriaal bij (klimgordel, schoenen) en een dagverzekering via de KBF federatie als je geen KBF lid bent (indien je KlimClubHungaria lid bent, ben je automatisch KBF lid). De dagverzekering bedraagt in totaal 5 euro per persoon in totaliteit (lessen en examen). We aanvaarden enkel de overschrijving van de 5 euro in z'n totaliteit omdat dit anders teveel administratie met zich meebrengt per les.

Klimclub Hungaria heeft 3 cursussen gepland in maart, april/mei en juni in Klimzaal Stordeur in Wilsele. Om de kwaliteit te kunnen garanderen beperken we de cursus tot 12 cursisten. De kostprijs is 65€ voor leden van de club, en 75€ voor niet-leden +5 euro voor niet KBF leden. Inbegrepen in deze prijs zijn:

  • 2 lessen van 3u
  • 1 examenmoment
  • toegang tot de klimzaal Stordeur (Locatie: Aarschotsesteenweg 112, Wilsele)
  • kostprijs van het pasje

Je moet eventueel nog de huur van materiaal (gordel en/of klimschoenen) bijtellen, en een dagverzekering via de KBF federatie als je geen KBF lid bent (indien je klimclub Hungaria lid bent, ben je automatisch KBF lid). De club sluit desgevallend deze verzekering voor u af via KBF. De dagverzekering bedraagt in totaal 5 euro per persoon in totaliteit (lessen en examen). We aanvaarden enkel de overschrijving van de 5 euro in z'n totaliteit omdat dit anders teveel administratie met zich meebrengt per les. Voor een niet KlimClubHungaria lid EN niet KBF lid bedraagt de prijs dus 75+5 euro.

Cursus 1 - Maart

Les 1: zaterdag 3 maart van 10u tot 13u (Basis theorie, veiligheid, warming-up)
Les 2: zaterdag 10 maart van 10u tot 13u (Situatietest, valoefening, klimtechniek)
Evaluatie: zaterdag 17 maart van 10u tot 13u (examen)

Cursus 2 - April/mei

Les 1: zaterdag 21 april van 10u tot 13u (Basis theorie, veiligheid, warming-up)
Les 2: zaterdag 28 april van 10u tot 13u (Situatietest, valoefening, klimtechniek)
Evaluatie: zaterdag 5 mei van 10u tot 13u (examen)
inschrijven (volzet)

Cursus 3 - Juni

Les 1: zaterdag 2 juni van 10u tot 13u (Basis theorie, veiligheid, warming-up)
Les 2: zaterdag 9 juni van 10u tot 13u (Situatietest, valoefening, klimtechniek)
Evaluatie: zaterdag 16 juni van 10u tot 13u (examen)
inschrijven (volzet)